Szolnok alpolgármestere világított rá a 10 éves Fidesz uralom eredményeire

Szolnok alpolgármestere világított rá a 10 éves Fidesz uralom eredményeire

Facebook-oldalán megjelent bejegyzését azzal indította, hogy a kormánypárt mindent megtehetett volna a magyar emberek boldogulásáért, de sajnos, ők csak a saját érdekeiket vették figyelembe.

Az Orbán-kormány egy kisebb és olcsóbb államot ígért.

Csak nem ez történt.

A miniszterek és államtitkárok száma több, mint négyszeresére nőtt és az államtitkári fizetésüket is drasztikusan, 750 ezer forintról 1 millió 750 ezer forintra emelték. A miniszterek, államtitkárok és államtitkári besorolású Fideszesek száma már a 300 főt is meghaladja. Ehhez persze rengeteg szolgálati kocsi is kell, így legutóbb is 82 milliárd forintot terveztek be erre - írta Györfi.

Ellenben tíz éve nem emelték a családi pótlékot, a GYES-t, és több, mint egy évtizede változatlanul csak 28.500-Ft az öregségi nyugdíjminimum.

Kiemelte, soha ilyen kevés lakás nem épült Magyarországon, mint a Fidesz uralma alatt.

Ez ugyanis éves átlagban nem éri el a 15 ezer darabot sem, ami a korábbi időszakok fele, harmada. Cserébe körülbelül egymillió magyar hagyta el az országot és a Kárpát-medencét a jobb és biztonságosabb életben bízva.

Sajnos, a 10 éves Fidesz uralom legfőbb jellemzője lett a kormányzati luxus, az agyonfizetett politikai kinevezettek, a százmillárdba került hazug propaganda, a többszáz milliárdért épített, de üresen kongó stadionok, a használt és rozsdás Oroszországból beszerzett metrókocsik, a fel nem újított Lánchíd, a válságos állapotban lévő egészségügyi rendszer, az oktatásban tapasztalható krízis, és a katasztrofális minőségű utak - fogalmazott az alpolgármester.

Végezetül kijelentette, hogy az MSZP készen áll, hogy az ellenzéki pártokkal közösen leváltsa Orbánt és bűnös rendszerét, és létrehozzanak együtt egy igazságos, mindenki számára élhető, biztonságosabb és zöldebb IV. Magyar Köztársaságot.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.05

Kutatás: A Fidesz bármely jelöltjét megverné Karácsony Gergely

Ha most tartanák a választást Budapesten, nem lenne ellenfele a köztársaságpárti összefogás főpolgármesterének.

  • 2020.08.05

Átfogó állatvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki a Demokratikus Koalíció

A DK elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítana a párt - közölte Arató Gergely elnökségi tag.

  • 2020.08.05

Mátrai-gate: drágább a szemétválogató, mint maga az erőmű

Máig tisztázatlan, hogy pontosan mennyit szurkolt le az állam Mészáros Lőrinc strómannak a Mátrai Erőműért. Nemcsak a titkolózás óriási, de a kavarás is.